Lediga jobb på Datainspektionen

Vill du arbeta på en myndighet i fokus som arbetar för att synliggöra integritetsfrågorna i samhället? Här har du möjlighet att arbeta med högaktuella lagar och områden under ständig utveckling.

Datainspektionen har sina lokaler i centrala Stockholm city. Myndigheten har cirka 50 anställda. Organisationen är platt med korta beslutsvägar.

Verksjurist

Arbetsuppgifter

Som verksjurist ska du vara myndighetens stöd i verksamhetsjuridiska frågor. Du kommer att arbeta med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt samt övrig verksjuridik såsom exempelvis upphandling. Arbetet kan även avse ärenden som kräver kunskaper i arbetsrätt, avtalsrätt och skadeståndsrätt. Du deltar vidare i arbetet med myndighetens arbetsordning och andra interna regler och riktlinjer. Du är också med och tar fram föreskrifter samt skriver och kvalitetssäkrar olika typer av dokument, till exempel myndighetens yttranden till Justitieombudsmannen och Justitiekanslern. En annan viktig del av arbetet avser att delta i ett pågående projekt som bland annat syftar till inrättandet av ett elektroniskt ärendehanteringssystem och en i övrigt väl utvecklad digital informationshantering på myndigheten. Du kan också komma att medverka i interna arbetsgrupper avseende förberedelser inför EU:s dataskyddsreform.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har juristexamen,
  • har mycket goda kunskaper i verksjuridik samt offentlighet och sekretess,
  • har förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för resultat med hög kvalitet,
  • är handlingskraftig och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter,
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt,
  • kan förstå och analysera komplexa frågor,
  • kommunicerar klart, tydligt och strukturerat,
  • uppskattar och har mycket god förmåga att samarbeta med andra,
  • har flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta med verksjuridiska frågor i statlig förvaltning,
  • har mycket goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du är notariemeriterad eller har annan motsvarande erfarenhet.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av juridiska frågor som rör digital informationshantering såsom e-förvaltning. Vidare är det meriterande om du har särskild erfarenhet av upphandlingsjuridik, arkivfrågor samt erfarenhet av arbete som personuppgiftsombud.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Tjänsten är administrativt placerad under chefsjuristen.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten kontakta chefsjuristen Hans-Olof Lindblom, 08-657 61 51 eller tf administrativa chefen Vilhelm Andersson, 08-657 61 10. Facklig representant är juristen Eva Maria Broberg, Saco-föreningen, 08-657 61 68 .

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 15 november 2016. Din ansökan skickar du till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se. Referens dnr 1927-2016.

Övrigt

För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap. En förutsättning för anställning är dessutom att du godkänns vid säkerhetsprövning eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Överklaga beslut om anställning

Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar (enge diarienummer), vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 0 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.

Om oss

Läs mer om vårt arbetssätt

Övrig information

Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Kort om Datainspektionen
Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att skydda den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Myndigheten har cirka 45 anställda och är belägen på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm, i direkt anslutning till ypperliga kommunikationer och service.