Lediga jobb

Nu söker Datainspektionen administrativ chef. Läs mer om tjänsten nedan och om hur du söker den.

Administrativ chef till Datainspektionen

Arbetsbeskrivning:
Den administrativa chefens övergripande uppdrag är att leda den administrativa enheten som bland annat ansvarar för ekonomi, verksamhetsutveckling, IT-stöd, personalfrågor, registratur och arkiv, information samt inköp och upphandling. Som administrativ chef förväntas du bland annat upprätta väl fungerande processer och rutiner för att både det dagliga och det långsiktiga arbetet på myndigheten ska kunna bedrivas på ett effektivt och smidigt sätt. I uppdraget ingår också att vara en strategisk partner till generaldirektören i bland annat budget- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att:

  • Ansvara för ekonomi - såsom budget, budgetuppföljning och årsredovisning.
  • Arbeta med verksamhetsutvecklings- och organisationsfrågor.
  • Ansvara för IT-stöd och personalfrågor.
  • Leda den administrativa enhetens åtta medarbetare på ett entusiasmerande och förtroendeskapande sätt.

Kvalifikationer:
Vi söker en kvalificerad administrativ chef, med relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av liknande arbete, i första hand inom offentlig sektor. Du bör vara mycket väl förtrogen med ekonomiska arbetsuppgifter, såsom exempelvis budgetarbete. Vidare bör du ha erfarenhet av utvecklings- och effektiviseringsarbete samt av att ha arbetat med IT-frågor. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet från det personaladministrativa området.

För att lyckas i rollen behöver du vara en kommunikativ och prestigelös ledare som tycker om att samarbeta med andra. Du är noggrann, tar snabbt tag i sak- och personalfrågor och har fokus på lösningar. Du månar om en god arbetsmiljö för samtliga anställda och tycker om att arbeta utifrån ett strategiskt perspektiv. Vi förutsätter att du har en mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan:
Välkommen att visa intresse snarast, dock senast den 7 september, via Boardtalk där du bifogar CV och ett kortare brev. Urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras av Boardtalks konsult Josefin Johansson, tel 070-790 05 75.

Kort om Datainspektionen
Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att säkra den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Myndigheten har cirka 45 anställda och är belägen på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm.