Lediga jobb på Datainspektionen

Vill du arbeta på en myndighet i fokus som arbetar för att synliggöra integritetsfrågorna i samhället? Här har du möjlighet att arbeta med högaktuella lagar och områden under ständig utveckling.

Datainspektionen har sina lokaler i centrala Stockholm city. Myndigheten har cirka 50 anställda. Organisationen är platt med korta beslutsvägar.

Jurist till enheten för rättsväsendet, försvar och kameraövervakning (RFK)

Vill du arbeta på en myndighet i fokus och som verkar för att synliggöra integritetsfrågorna i samhället? På Datainspektionen får du chansen att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med högaktuella lagar och rättsområden som är under ständig förändring och utveckling.

Datainspektionen söker nu en jurist för tillsvidareanställning på enheten för rättsväsendet, försvar och kameraövervakning (RFK).

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med dataskyddsfrågor avseende främst de brottsbekämpande myndigheterna, men även försvarsunderrättelsemyndigheterna. Arbetet kommer att påverkas av de förändringar på dataskyddsområdet som är på gång inom EU.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och består bland annat av att handlägga ärenden rörande tillsyn, klagomål och remisser inom enhetens ansvarsområden. Tillsynsarbetet består bland annat i att leda och delta i inspektioner. I arbetsuppgifterna ingår även att föreläsa vid Datainspektionens externa utbildningar. Du kommer att vara en viktig del i myndighetens samverkan med såväl andra tillsynsmyndigheter som med de operativa myndigheter som Datainspektionen granskar. Resor inom och utom riket kan förekomma, till exempel inom ramen för Datainspektionens deltagande i EU-samarbetet. Viss tjänstgöring i myndighetens upplysningstjänst förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jurist- eller jur. kand-examen och har fullgjort notariemeritering vid tings- eller förvaltningsrätt. Du ska därutöver ha några två-tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid en brottskämpande myndighet, försvarsunderrättelsemyndighet eller domstol. Det är meriterande om du i ditt arbete har kommit i kontakt med arbetsuppgifter som har med dataskydd och integritet att göra, har erfarenhet av EU-rättsligt arbete eller arbete med tillsyn och revision.

Dina personliga egenskaper

Du arbetar självständigt men har samtidigt en god samarbetsförmåga. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har ett gott omdöme och ett intresse av att delta i Datainspektionens utbildnings- och informationsverksamhet. Du kan resa i tjänsten och har goda kunskaper i engelska. Ett intresse av och en förståelse för it-frågor och teknik underlättar möjligheterna att kunna lösa arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt. Du förstår vikten av ett väl utvecklat säkerhets- och sekretessmedvetande när det gäller verksamheter med begränsad allmän insyn. Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Heltid, tillsvidareanställning. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Datainspektionen som arbetsgivare

Datainspektionen erbjuder intressanta anställningar som möjliggör en bra balans mellan arbetstid och fritid. Vi ger våra anställda möjligheter till friskvård på arbetstid och subventionerar dessutom sådana aktiviteter ekonomiskt. Vi verkar från centralt belägna lokaler i Stockholms innerstad, med närhet till kommunikationer och service.

Tillträde

Den 1 augusti 2016 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med personligt brev, meritförteckning och med angivande av diarienummer 830-2016 skickas till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se, senast måndagen den 23 maj 2016.

För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschefen Nicklas Hjertonsson, Enheten för rättsväsendet, försvar och kameraövervakning, 08-657 61 41. Facklig representant är juristen Eva Maria Broberg, Saco-föreningen, 08-657 61 68 . 3 (3)

Övrig information

För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap. En förutsättning för anställning är dessutom att du godkänns vid säkerhetsprövning. När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Överklaga beslut om anställning

Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar, vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 0 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.

Om oss

Läs mer om vårt arbetssätt

Övrig information

Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Så här överklagar du en anställning

Kort om Datainspektionen
Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att skydda den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Myndigheten har cirka 45 anställda och är belägen på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm, i direkt anslutning till ypperliga kommunikationer och service.