Lediga jobb på Datainspektionen

Vill du arbeta på en myndighet i fokus som arbetar för att synliggöra integritetsfrågorna i samhället? Här har du möjlighet att arbeta med högaktuella lagar och områden under ständig utveckling.

Datainspektionen har sina lokaler i centrala Stockholm city. Myndigheten har cirka 50 anställda. Organisationen är platt med korta beslutsvägar.

Datainspektionen söker en administrativ chef

Arbetsuppgifter

Den administrativa chefens övergripande uppdrag är att leda den administrativa enheten som bland annat ansvarar för ekonomi, verksamhetsplanering, uppföljning och utveckling av verksamheten, intern och extern kommunikation, IT-stöd, personalfrågor, administration av registratur och arkiv samt inköp och upphandling. Som administrativ chef förväntas du också upprätta väl fungerande processer och rutiner för att både det dagliga och det långsiktiga arbetet på myndigheten ska kunna bedrivas på ett effektivt och smidigt sätt. I uppdraget ingår också att vara en strategisk partner till generaldirektören i bland annat budget- och verksamhetsutvecklingsfrågor. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att:

  • Leda den administrativa enhetens medarbetare på ett entusiasmerande och förtroendeskapande sätt
  • Ansvara för ekonomi – såsom budgetering, budgetuppföljning och årsredovisning
  • Arbeta med verksamhetsutvecklings- och organisationsfrågor
  • Ansvara för personalfrågor

Kvalifikationer

Vi söker en kvalificerad administrativ chef, med relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av liknande arbete, i första hand inom offentlig sektor. Du bör vara mycket väl förtrogen med ekonomiska arbetsuppgifter, såsom exempelvis budgetarbete. Vidare bör du ha erfarenhet av verksamhetsutvecklings- och organisationsfrågor. Det är meriterande om du dessutom har arbetat med IT-frågor och har erfarenhet från det personaladministrativa området.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda ledaregenskaper och uppskatta att samarbeta med andra. Du är noggrann och handlingskraftig samt har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter med fokus på lösningar och resultat. Du månar om en god arbetsmiljö för samtliga anställda och tycker om att arbeta utifrån ett strategiskt perspektiv. Vi förutsätter att du har en mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Tjänsten är administrativt placerad under generaldirektören. Den administrativa chefen ingår i myndighetens ledningsgrupp.
Anställningen är en tillsvidareanställning. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten kontakta generaldirektören Kristina Svahn Starrsjö, 08-657 61 57 eller t.f. administrativa chefen Vilhelm Andersson, 08-657 61 10. Facklig representant är juristen Eva Maria Broberg, Saco-föreningen, 08-657 61 68.

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 29 november 2016. Din ansökan skickar du Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se
Referens dnr 2061-2016.

Övrigt

När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Överklaga beslut om anställning

Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar (enge diarienummer), vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 0 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.

Om oss

Läs mer om vårt arbetssätt

Övrig information

Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Kort om Datainspektionen
Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att skydda den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Myndigheten har cirka 45 anställda och är belägen på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm, i direkt anslutning till ypperliga kommunikationer och service.