Datainspektionen söker fyra vikarierande jurister

Vill du arbeta med högaktuella frågor som rör enskilda individers rätt till integritet i samhället? Nu söker Datainspektionen fyra vikarierande jurister som främst ska arbeta med ärenden som rör dataskydd inom privat och offentlig verksamhet. Tiden för vikariaten är ett år med början den 1 mars 2015 eller efter överenskommelse. Vikariaten är placerade på enheten för närings- och arbetsliv respektive enheten för myndigheter, vård och utbildning.

Arbetsuppgifter

Vid enheten för närings- och arbetsliv kommer du att arbeta med dataskyddsfrågor inom främst privat verksamhet enligt personuppgiftslagen, kreditupplysningslagen, inkassolagen och kameraövervakningslagen.

Vid enheten för myndigheter, vård och utbildning kommer du att arbeta med dataskyddsfrågor inom huvudsakligen offentlig verksamhet enligt personuppgiftslagen och myndighetsspecifika registerförfattningar som exempelvis patientdatalagen.

Arbetsuppgifterna består framför allt i att handlägga ärenden som till exempel tillsynsärenden, klagomål, remisser och att delta vid inspektioner. I arbetsuppgifterna ingår även att delta som föreläsare vid myndighetens externa utbildningar och svara på frågor om tillämpningen av de lagar som myndigheten arbetar med. Det kan även bli aktuellt att delta i myndighetens samverkan med andra myndigheter och organisationer, såväl nationellt som internationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur. kand-examen och har fullgjort notariemeritering vid tings- eller förvaltningsrätt eller har annan likvärdig erfarenhet som till exempel några års arbetslivserfarenhet från myndighet. Det är meriterande om du därutöver har erfarenhet av att arbeta med tillsynsarbete vid myndighet och/eller om du har erfarenhet av att ha arbetat med tekniknära juridik, till exempel utveckling av verksamhetsstöd.

Du arbetar självständigt men har samtidigt en god samarbetsförmåga. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, ett gott omdöme och intresse av att delta i Datainspektionens utbildnings- och informationsverksamhet. Du kan resa i tjänsten och har goda kunskaper i engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Heltid, vikariat cirka ett år.

Tillträde

Den 1 mars 2015 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med personligt brev och meritförteckning och med angivande av diarienummer 2634-2014 skickas till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se,
senast den 7 januari 2015.

För ytterligare information om vikariatet vid enheten för närings- och arbetsliv, kontakta enhetschefen Catharina Fernquist, tfn 08-657 61 18. För ytterligare information om vikariatet vid enheten för myndigheter, vård och utbildning kontakta enhetschefen Katarina Tullstedt, tfn 08-657 61 40. Facklig representant är Katarina Högquist, Saco-föreningen, tfn 08-657 61 24.

Kort om Datainspektionen
Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att säkra den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Myndigheten har cirka 45 anställda och är belägen på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm.