Lediga jobb

Datainspektionen söker två vikarierande jurister

Vill du arbeta med högaktuella frågor som rör enskilda individers rätt till integritet i samhället? Nu söker Datainspektionen två vikarierande jurister som främst ska arbeta med ärenden som rör dataskydd inom privat verksamhet. Tiden för vikariaten är från sex månader till ett år med tillträde omgående. Vikariaten är placerade på enheten för närings- och arbetsliv.

Arbetsuppgifter

Vid enheten för närings- och arbetsliv kommer du att arbeta med dataskyddsfrågor inom främst privat verksamhet enligt personuppgiftslagen, kreditupplysningslagen, inkassolagen och kameraövervakningslagen.

Arbetsuppgifterna består framför allt i att svara på frågor om tillämpningen av de lagar som myndigheten arbetar med och att handlägga ärenden som till exempel tillsynsärenden, klagomål, remisser och att delta vid inspektioner. I arbetsuppgifterna ingår även att delta som föreläsare vid myndighetens externa utbildningar. Det kan även bli aktuellt att delta vid myndighetens samverkan med andra myndigheter och organisationer, såväl nationellt som internationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur. kand-examen och har fullgjort notariemeritering vid tings- eller förvaltningsrätt eller har annan likvärdig erfarenhet som till exempel några års arbetslivserfarenhet från myndighet. Det är meriterande om du därutöver har erfarenhet av att arbeta med tillsynsarbete vid myndighet.

Du arbetar självständigt men har samtidigt en god samarbetsförmåga. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, ett gott omdöme och intresse av att delta i Datainspektionens utbildnings- och informationsverksamhet. Du kan resa i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Heltid, vikariat cirka sex månader till ett år.

Tillträde

Omgående eller efter överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med personligt brev och meritförteckning och med angivande av diarienummer 608-2015 skickas till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se, senast den 13 april 2015.

För ytterligare information om vikariaten, kontakta enhetschefen Catharina Fernquist, tfn 08-657 61 18. Facklig representant är Katarina Högquist, Saco-föreningen, tfn 08-657 61 24.

Kort om Datainspektionen
Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att säkra den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Myndigheten har cirka 45 anställda och är belägen på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm.