På kurs med Datainspektionen

Datainspektionen arrangerar kurser för personuppgiftsombud och andra specialgrupper. Ibland anordnar vi även seminarier och större konferenser om aktuella frågor. Förutom de egna kurserna kan myndigheten efter en förfrågan föreläsa om olika ämnen.

Läs mer om att anlita föreläsare från Datainspektionen

Här nedan ser du vårt aktuella kursutbud. Välkommen med din anmälan.

Grundkurs för personuppgiftsombud

Den här kursen är för dig som är eller ska bli personuppgiftsombud. Kommunjurister, bolagsjurister och liknande är också välkomna. Målet med kursen är att ge dig handfasta tips och råd som du kan ha nytta av i rollen som personuppgiftsombud. Du får också en chans att träffa andra personuppgiftsombud. Kursen är på två dagar och första dagen genomförs tillsammans med Grundkurs i personuppgiftslagen.

Grundkurs för personuppgiftsombud 15-16/3 2016 - Fullbokad!

Grundkurs för personuppgiftsombud 17-18/5 2016 - Fullbokad!

Grundkurs i personuppgiftslagen

Datainspektionens allmänna kurs i personuppgiftslagen. Denna endagskurs är till för dig som behöver veta mer om hanteringen av personuppgifter i din verksamhet eller på andra områden. Läs mer om kursen och kursprogrammet på nästa sida.

Grundkurs i personuppgiftslagen 15/3 2016

Grundkurs i personuppgiftslagen 17/5 2016

Personuppgiftslagen med fokus på informationssäkerhet

Utbildningen går igenom kraven på säkerhetsåtgärder som personuppgiftslagen ställer vid elektronisk behandling av personuppgifter. Genom att presentera verkliga fall och diskutera lösningar förmedlar vi de kunskaper som behövs i kund- och beställarrelationer. Kursen omfattar även en översiktlig genomgång av övriga regler i personuppgiftslagen.

Personuppgiftslagen med fokus på informationssäkerhet 22/3 2016 - Fullbokad!

Utbildning och konferens

Kontaktperson

Har du frågor om våra utbildningar eller om din anmälan är du välkommen att kontakta Liliann Edlund, telefon: 08-657 61 33, e-post: liliann.edlund@datainspektionen.se.

Vårt kursutbud

Till vänster hittar du aktuella kurstillfällen. Vi presenterar kursutbudet för vårterminen i början av december och för höstterminen i slutet av april.

Om den nya EU-förordningen
EU:s dataskyddsreform kommer att innebära att personuppgiftslagen ersätts av en EU-förordning, förmodligen i mitten av 2018. Datainspektionen har börjat arbetet med ta fram nytt informations- och utbildningsmaterial och vi har redan gjort vissa ändringar i grundkursen i personuppgiftslagen. Grundkursen kommer successivt att anpassas ytterligare till de nya reglerna. Du som anmäler dig till våra kurser kommer att få god information om den nya EU-förordningen.
Tidigast under hösten 2016 kommer Datainspektionen att erbjuda separata kurser i EU-förordningen. Mer information om de kurserna kommer att presenteras här på webbplatsen.
Läs mer om EU-förordningen

Priser

Alla priser är exklusive moms. Moms tillkommer på fakturan som skickas två veckor innan kursstart.

Avbokning

Skulle du få förhinder kan du avboka kursen kostnadsfritt fram till en månad före kursstart. Avbokar du senare än en månad men tidigare än tio dagar före kursstart debiteras halva kursavgiften. Avbokar du senare än tio dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften. Du kan även överlåta din kursplats till en kollega.

Sagt om våra kurser

"Jag hade nog inga förväntningar då jag inte visste vad jag skulle förvänta mig, men blev väldigt glatt överraskad, de lyckades göra PuL både förståeligt och inte så mosstråkigt."

"Mycket bra föreläsare och bra diskussioner. Jag är mycket nöjd med dagen"

Utbildningar