meny

Letar du efter information och vägledning?

Om du har en fråga till Datainspektionen finner du förhoppningsvis svaret redan här på vår webbplats. På webbplatsen publicerar vi löpande ny information om de lagar vi har tillsyn över. 

Sök på webbplatsen

Använd vårt söktfältet uppe till höger. Får du många träffar kan du avgränsa din sökning till olika delar av webbplatsen.

Försök att lösa problemen själv först

Innan du kontaktar Datainspektionen, försök alltid att lösa problemen själv. Ta kontakt med dem som du tycker gör fel och berätta vad du tycker är fel. De ska då utreda det inträffade, och förhoppningsvis rättar de till felen så att du känner dig nöjd. Hos många företag och myndigheter finns det särskilda kontaktpersoner och e-postadresser dit du kan vända dig. 

Har du klagomål eller tips?

Om du tycker att någon behandlar uppgifter om dig på ett sätt som strider med dataskyddsförordningen kan du lämna in ett klagomål till Datainspektionen. Du kan också lämna ett tips.

Så lämnar du klagomål eller tips

Skicka en fråga

Om du har frågor om personuppgiftsincidenter kan du kontakta oss på personuppgiftsincident@datainspektionen.se eller 08-657 61 00. Telefontiden är 9.00–11.00 måndag, tisdag, torsdag och fredag samt 9.30–11.30 på onsdagar.

Datainspektionens upplysningstjänst har telefonnummer 08-657 61 00. Öppettider är kl. 9.00-11.00 måndag, tisdag, torsdag och fredag och kl. 9.30-11.30 på onsdagar. Avvikande tider kan förekomma.

Du kan du skriva till oss per vanlig post, e-post eller genom att använda formuläret nedan. Tänk på att vi inte kan lämna bindande besked när du ställer frågor till oss, utan endast ge vägledande information.

Din fråga kommer först till vår registrator som vidarebefordrar den till våra jurister. Tänk på att det du skickar till oss med formuläret kan bli en allmän handling. Detta innebär att vem som helst har rätt att ta del av det du har skrivit till oss så länge uppgifterna inte skyddas av sekretess. Om ditt ärende innehåller integritetskänsliga uppgifter eller är komplicerat så kan det vara bättre att ringa eller skicka ett vanligt brev till oss. Formuläret skickas med kryptering.

Så här behandlar Datainspektionen dina personuppgifter