meny

Dataskyddsförordningen med fokus på informationssäkerhet 10/12 2018 i Stockholm

Välkommen till en innehållsrik endagskurs i dataskyddsförordningen med fokus på informationssäkerhet. Kursen riktar sig till systemutvecklare, systemleverantörer, it-chefer, it-utvecklare, affärs- och verksamhetsutvecklare och andra som behöver kunskap om dataskyddsförordningen krav på säkerhetsarbetet vid hantering av personuppgifter.

Kursen ges i föreläsningsform och antalet deltagare är ca 100 personer. Kursledarna är IT-säkerhetsspecialister och jurister på Datainspektionen med bred erfarenhet avseende integritetsskyddslagstiftning och bedömningar av informationssäkerhetsåtgärder. Det kommer att finnas särskild tid avsatt för deltagarnas frågor.

Vår målsättning med kursen är att ge dig baskunskaper i dataskyddsförordningen och vägledning i frågor som rör kraven på säkerhet i samband med behandling av personuppgifter. Vi kommer även att diskutera olika typer av ärenden som rör informationssäkerhetsåtgärder, till exempel konsekvensbedömningar och personuppgiftsincidenter.

För att kunna tillgodogöra sig kursen på bästa sätt förutsätts att deltagarna har i vart fall grundläggande kunskaper om dataskyddsregelverket. På vår webbplats finns både introduktioner till dataskyddsförordningen och texter om informationssäkerhet.

Kursen börjar med kaffe och registrering kl. 08.30-09.00 och avslutas cirka 15.30. Vi kommer att vara i World Trade Center i centrala Stockholm.

Läs mer om World Trade Center och hur du hittar dit


  • Datum:2018-12-10
  • Plats:World Trade Center
  • Ort:Stockholm
  • Kurslängd:1 dag
  • Pris:3 700 kr
  • Sista anmälningsdatum:2018-11-26
FULLBOKAT