meny

Lediga jobb

Datainspektionen arbetar för att värna den enskildes integritet i det digitala samhället. Genom den nya dataskyddsförordningen (GDPR) och en ny kameralagstiftning får Datainspektionen nya uppgifter. Myndigheten växer kraftigt och behöver därför rekrytera stort.

Vill du arbeta på en myndighet i fokus som verkar för att synliggöra integritetsfrågorna i samhället? På Datainspektionen får du chansen att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med högaktuella lagar och rättsområden som är under ständig förändring och utveckling.

Just nu söker vi

Registrator

Kommande rekryteringar

Inom kort kommer Datainspektionen attt rekrytera tre jurister till den internationella verksamheten. Mer information om dessa tjänster kommer här på webbplatsen.

Datainspektionen rekryterar registrator

Arbetsuppgifter

Som registrator ingår du i ett registratorsteam på den administrativa avdelningen. Som registrator företräder du myndigheten och ansvarar för öppning av inkommande post, diarieföring, registrering av ärenden i vårt ärendehanteringssystem samt andra förekommande administrativa uppgifter.

Arbetet innebär dels interna kontakter med våra medarbetare och externa kontakter med både privatpersoner, företag, organisationer, journalister och andra myndigheter som kontaktar Datainspektionen. Du arbetar i en händelserik arbetsmiljö, ofta i ett högt tempo. Vid behov kan även andra arbetsuppgifter på den administrativa avdelningen ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig med registratorsutbildning alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande samma kompetens. Du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom myndighet och goda kunskaper gällande lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet.

Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och vi förutsätter att du är en van datoranvändare med goda IT-kunskaper gärna av ärendehanteringssystemet Platina och som ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Du har en utpräglad känsla för service och trivs i en roll med stor variation i både tempo och arbetsbelastning. Du är effektiv och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och att prioritera och omfördela arbetsuppgifter beroende på hur arbetsdagen ser ut. Eftersom tempot stundvis är högt på registraturen, ser vi gärna att du är stresstålig och har en förmåga att bibehålla ett gott bemötande även under stress. Vidare är du en person med ett gott omdöme som har lätt för att samarbeta och som trivs med att vara en del av ett arbetsteam.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Detta är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde så snart som möjligt. Datainspektionen eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Tjänsten är en heltidstjänst, tillsvidareanställning. För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta Administrativ chef Karin Malmborg 08-6576129. Facklig representant är Adolf Slama 08-6576112

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 2018-06-24. Din ansökan skickar du till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se. Referens dnr 2018-8725

Övrigt

När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens anslagstavla.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Överklaga beslut om anställning

Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar (ange diarienummer), vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.