Lediga jobb på Datainspektionen

Vill du arbeta på en myndighet i fokus som verkar för att synliggöra integritetsfrågorna i samhället? På Datainspektionen får du chansen att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med högaktuella lagar och rättsområden som är under ständig förändring och utveckling.

Datainspektionen rekryterar en systemförvaltare

I maj 2018 börjar den nya EU-reformen på dataskyddsområdet tillämpas. Den nya förordningen, GDPR, och det nya direktivet innebär den största förändringen på dataskyddsområdet på flera decennier och får stora konsekvenser för vårt samhälle och Datainspektionen.

Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi rekryterar därför en utvecklingsorienterad systemförvaltare av våra interna system. Myndighetens gemensamma IT-plattform består till huvuddel av en Microsoft-miljö och ett verksamhetssystem byggt på Platina.

Arbetsuppgifter

Som förvaltare har du en aktiv roll i ett dynamiskt utvecklingsskede. Du deltar i byggandet av en fungerande förvaltning som ansvarar för samordning och utveckling av myndighetens fortsatta digitaliseringsarbete.

I din roll som systemförvaltare förväntas du

 • primärt förvalta och administrera myndighetens dokument- och ärendehanteringssystem Platina, men även myndighetens övriga system
 • ansvara för det dagliga arbetet med förvaltning och systemvård
 • dokumentera processer och rutiner
 • ta fram användarinstruktioner och utbildningsmaterial, genomföra utbildningar, informera om nyheter och förändringar
 • ge användarsupport
 • fånga upp krav och önskemål från verksamheten och användare för kontinuerlig utveckling av processer och system
 • vara en länk mellan leverantörer och användare
 • hantera frågor om kravställning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning. Du har goda kunskaper om Windows och MS Officepaketet. Du har minst 2 års erfarenhet av arbete med förvaltning av it-system. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är dessutom meriterande om du har

 • erfarenhet av någon förvaltningsmodell
 • goda kunskaper av ärendehanteringssystemet Platina eller liknande dokument- och ärendehanteringssystem
 • goda kunskaper i förvaltnings-, offentlighet- och sekretesslagstiftning

Personliga egenskaper

Som person är du lösningsorienterad och har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar. Du stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du är drivande, social och initiativrik samt har väl utvecklad pedagogisk förmåga. Planering och uppföljning ligger i din natur vilket bl a manifesteras i en god dokumentationsförmåga. Du har en stark vilja att uppnå resultat. Du har lätt för att samarbeta och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är analytisk och har god förståelse för komplexa sammanhang och har ett genuint intresse för att kommunicera dessa på ett lättförståeligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Frågor om tjänsten

Tjänsten är en heltidstjänst, tillsvidareanställning. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning. För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Ingela Johansson, 0722-34 31 50, ingela.johansson@datainspektionen.se. Facklig representant är Adolf Slama 08-657 61 12.

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 22 april 2018. Din ansökan skickar du till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se. Referens dnr 294-2018.

Överklaga beslut om anställning

Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar (ange diarienummer), vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.

Om oss

Läs mer om vårt arbetssätt

Övrig information

Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens webbplats. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Om Datainspektionen
Datainspektionen är en myndighet som ska bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet. Myndigheten kontrollerar att lagarna på området följs och verkar för att nya lagar får regler som skyddar integriteten. Vi utbildar och informerar även de som behandlar personuppgifter. EU:s dataskyddsreform, som ska börja tillämpas i maj 2018, innebär stora förändringar på dataskyddsområdet. Datainspektionen kommer att få ytterligare uppgifter och kommer att behöva öka samarbetet med tillsynsmyndigheterna i de andra medlemsstaterna i EU. Datainspektionen har sin verksamhet i centralt belägna lokaler i Stockholm. Myndigheten har idag drygt 50 anställda men förväntas växa under kommande år. Organisationen är platt med korta beslutsvägar.