meny

Lediga jobb

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle.

Datainspektionen rekryterar en kommunikationsstrateg

Datainspektionen har under 2018 förstärkt sitt utåtriktade arbete och ambitionerna kring myndighetens kommunikation inför 2019 är höga. Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi behöver förstärka resurserna med en kommunikationsstrateg.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg på Datainspektionen arbetar du nära kommunikationschefen med både intern och extern kommunikation. I rollen ingår att arbeta med hela processen från planering till produktion, beställning och utvärdering i små och stora uppdrag.

Du ansvarar för att Datainspektionen syns i rätt kanaler med ett modernt och målgruppsanpassat innehåll. Du utvecklar Datainspektionens budskap och säkerställer att myndighetens värderingar genomsyrar vår kommunikation. I tjänsten ingår även ett ansvar för förvaltning och utveckling av innehållet i våra digitala kanaler såsom intern och extern webbplats samt i våra sociala medier.

Dina arbetsuppgifter handlar bland annat om att:

 • Utveckla våra kommunikationsstrategier i samtliga kanaler
 • Utarbeta kommunikationsplaner och projektleda kommunikationsinsatser
 • Utveckla vår digitala kommunikation via exempelvis webbsida, sociala medier etc
 • Utarbeta system, processer och samarbetsformer för kvalitetssäkring av myndighetens kommunikation i samtliga kanaler
 • Projektleda olika kommunikationsaktiviteter såväl internt som externt
 • Utveckla sätt att mäta och följa upp vårt kommunikationsarbete

Kvalifikationer

Du är en utvecklingsorienterad kommunikatör med erfarenhet av att driva kommunikationsprojekt och bevaka kommunikationsperspektivet i olika sakfrågor. Du har erfarenhet av arbete med både digitala kanaler och konventionell tryckt media. Du är en god skribent och behärskar klarspråk – du har förmågan att kommunicera komplex information på ett lättförståeligt sätt. Du arbetar målgruppsanpassat och förstår vilka kanaler som lämpar sig bäst för olika budskap, gentemot olika målgrupper. Du behärskar webpublicering och programvaror av typen Indesign, Photoshop, EpiServer eller liknande.

Du har

 • Högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig och lämplig för uppdraget
 • minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete som kommunikatör på strategisk och operativ nivå
 • dokumenterad erfarenhet från projektledning inom kommunikationsområdet
 • minst tre års erfarenhet av arbete med kommunikation inom myndighet eller annan offentlig verksamhet
 • dokumenterad erfarenhet av upphandling och/eller upprättande av avtal för kommunikationstjänster inom offentlig verksamhet
 • förmågan att skriva informativa, intresseväckande och lättlästa texter anpassade till olika målgrupper och kanaler
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har jobbat med analys och uppföljning av genomslag i digitala kanaler/sociala medier. Det är även meriterande med erfarenhet av ett långsiktigt redaktionellt arbete.

Personliga egenskaper

Som kommunikationsstrateg på Datainspektionen har du många kontaktytor både internt och externt. Du behöver därför vara lyhörd och ha förmågan att anpassa ditt förhållningssätt till olika intressenter. Du är initiativtagande och serviceinriktad och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i de sammanhang där du verkar.

Datainspektionen befinner sig i en intensiv utvecklingsfas och det är därför viktigt att du kan organisera och genomföra ditt arbete på ett effektivt sätt även vid hög belastning. Du arbetar strukturerat och är van att arbeta självständigt samtidigt som du är relationsorienterad och trivs bäst i samarbetet med andra. Du driver ditt arbete framåt med stort engagemang och har förmågan att entusiasmera dina kollegor och projektmedlemmar, både internt och externt. Du är resultatinriktad, når uppsatta mål och håller tidplaner med god kvalitet i dina resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Tjänsten

Tjänsten är organisatoriskt placerad på enheten för kommunikation och utåtriktat arbete och du arbetar i nära samverkan med dina kollegor på hela myndigheten. Du rapporterar till kommunikationschefen som är en del av myndighetens ledningsgrupp. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

 • Kommunikationschef Annicka Spångberg, 08- 08-657 61 59
 • HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49
 • Facklig representant Åsa Hågbäck, 08-657 61 83.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 20 januari 2019. Din ansökan med CV och personligt brev sänder du via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se alternativt skickar till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm. Ange referens dnr DI-2018-22492.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Överklaga beslut om anställning

Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar (ange diarienummer), vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.