meny

Datainspektionen rekryterar jurister

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle.

Datainspektionen rekryterar jurister till kameraverksamheten

I augusti 2018 övertog Datainspektionen uppgiften att besluta om tillstånd till kamerabevakning. Samtidigt fick myndigheten hela tillsynsansvaret avseende kamerabevakning. Ett stort antal tillstånds- och tillsynsärenden fördes över från länsstyrelserna som tidigare haft uppdraget, vilket medförde att Datainspektionen redan från början fick balanser i ärendehandläggningen på kameraområdet.

Datainspektionen rekryterar nu 10-15 jurister för ett särskilt, tidsbegränsat projekt med syfte att avverka balanserna och korta handläggningstiden för kamerabevakningstillstånd. Tjänsterna innebär visstidsanställning fram till projektets avslut den 15 december 2020 med tillträde i maj/juni eller senast augusti.

Arbetsuppgifter

Som jurist i myndighetens kameraverksamhet arbetar du tillsammans med dina kollegor i ett särskilt inrättat team med fokus på handläggning av tillståndsärenden. I din roll bereder du ärenden, gör den juridiska bedömningen och skriver förslag till beslut. Du föredrar därefter dina ärenden för en beslutsfattare. Du arbetar intensivt tillsammans med dina kollegor, nära handledare och beslutsfattare men förväntas samtidigt kunna arbeta självständigt med de ärenden du tilldelas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och har relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Tidigare erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete är ett krav. Du sorterar lätt ut relevant information ur omfattande textmaterial och är bra på att formulera och strukturera juridisk text på ett adekvat, kärnfullt sätt som samtidigt är lättillgängligt och anpassat för målgruppen. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har genomfört notarietjänstgöring, gärna på förvaltningsdomstol, och om du har tidigare erfarenhet av att skriva myndighetsbeslut eller liknande juridiska texter. Om du dessutom behärskar klarspråk är även det meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med intensivt samarbete i grupp mot gemensamma, tydliga mål. Du har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Samtidigt är du van att arbeta självständigt och du driver dina ärenden framåt. Du är noggrann och samtidigt effektiv och levererar med god kvalitet även under hög arbetsbelastning.

Du är lösningsorienterad och arbetar proaktivt. Du har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och trivs i en dynamisk och utvecklingsorienterad miljö. Du tar tillsammans med dina kollegor stort ansvar för ert gemensamma uppdrag.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Tjänsten

Kameraverksamheten är organisatoriskt placerad inom Enheten för rättsväsende, försvar och kamerabevakning. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid fram till projektets avslut den 15 december 2020, tillträde sker i maj/juni alternativt augusti. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsulterna: 

Karin Risberg, 073-944 51 10, karin.risberg@poolia.se eller
Nele Turemark, 070-248 99 77, nele.turemark@poolia.se

Facklig representant på Datainspektionen är Gustav Linder, 08-657 61 57.

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 5 april 2020. Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering och kommer eventuellt att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdag. Du ansöker genom att registrera ditt cv och personliga brev på poolia.se. Ange referens DI-2020-2226. 

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Om Datainspektionen

Datainspektionens vision är ett samhälle där den personliga integriteten värdesätts och respekteras. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar intensivt med implementering av ett antal nya uppdrag, införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och rådgivande arbetssätt. Vi erbjuder en utvecklingsorienterad organisation med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap.