meny

Om webbplatsen

På de här sidorna får du veta mer om Datainspektionens webbplats, hur den fungerar och hur du använder den.

Datainspektionen strävar efter att vår information ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. Vi kommer därför att fortsätta utveckla webbplatsen för att så bra som möjligt passa de som har behov av den. Vi försöker också att hålla innehållet så korrekt och uppdaterat som möjligt, bland annat med årliga kvalitetssäkringar. Skulle du mot förmodan hitta några fel i innehåll och funktionalitet så låt oss gärna få reda på det.

Fredrik Karlsson, webbredaktör
E-post: fredrik.karlsson@datainspektionen.se

Användning av kakor (cookies)

En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator. Det finns olika typer av kakor. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. De här kakorna används på Datainspektionens webbplats:

ASP.NET_SessionId
En sessionskaka som används av webbservern för webbplatsens funktionalitet. Ingen personlig info sparas och kakan förfaller när webbläsaren stängs.

Tillgängligheten i första hand

All information som publiceras på Datainspektionens webbplats ska vara tillgänglig och användbar för alla besökare, oavsett om de har något funktionshinder och oavsett vilken webbläsare eller vilket operativsystem de använder.

Om du har problem med att använda någon del av webbplatsen vill vi gärna att du kontaktar oss och berättar vad som inte fungerar. På så sätt hjälper du oss att förbättra vår webbplats. Självklart gäller det också om du har förslag på förbättringar.

Hjälp och användningstips

Här följer en rad tips som gör det enklare för dig att använda vår webbplats.

Utskrift

Datainspektionens webbplats använder stilmallar (CSS) för att webbläsare automatiskt ska anpassa sidan för utskrift. På så sätt behövs ingen särskild utskriftsversion, utan du skriver ut sidor från webbplatsen genom att använda din webbläsares inbyggda funktion för utskrift. På utskrifterna är menyer och annan navigering borttagen och textstorleken anpassad för utskrift.

Tangentbordsnavigering

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab.

Riktlinjer

Webbplatsen är formgiven och utvecklad med målsättningen att följa de riktlinjer som finns för myndigheters webbplatser. Många av dessa riktlinjer är i sin tur baserade på internationella riktlinjer.

Så här hittar du på webbplatsen

Här får du veta mer om hur du bäst hittar det du letar efter.

Vår sökfunktion

Om du vet vad du letar efter men inte kan hitta det så kan vår sökfunktion vara ett bra alternativ. Den hittar du längst upp i högra hörnet på alla sidor.

Spårmärkning (brödsmulor)

För att göra det enklare för dig att veta var du är någonstans på vår webbplats använder vi oss av spårmärkning. För att visa på vilken nivå du befinner dig så visas ett spår längst upp i mittenspalten på webbplatsen. Länkarna går att klicka på om du vill backa bakåt.