Användning av kakor (cookies)

En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål och val.

En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

De här kakorna används på Datainspektionens webbplatser:

ASP.NET_SessionId

En sessionskaka som används av webbservern för webbplatsens funktionalitet. Ingen personlig info sparas och kakan förfaller när webbläsaren stängs.

Vår beställningstjänst

En sessionskaka används för att hålla reda på din beställning på sidorna Ladda ner och beställ. När beställningen är genomförd eller när du stänger webbläsaren så raderas kakan. Om du inte vill tillåta kakor så kan du välja att ändra inställningar i din webbläsare så att de inte accepteras. Du kan fortfarande göra din beställning men materialet du valt sparas inte om du byter sida utan du måste skicka en separat beställning för varje kategori.

Om oss