Hjälpprogram och teknik

Datainspektionens webbplats följer de riktlinjer som finns i Vägledningen för 24-timmarswebben.

Adobe Reader

På Datainspektionens webbplats finns en del information i pdf-format. Det gäller framförallt våra blanketter och tryckta publikationer som både kan laddas ner i form av pdf-dokument eller beställas i vår beställningstjänst. För att läsa pdf-filer kan du använda gratisprogrammet Adobe Reader. Vi rekommenderar version 6 eller senare för bästa resultat. Programmet är gratis och kan hämtas på Adobes webbplats, se länken nedan.

OBS! Med gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader kan du inte spara en ifylld PDF-blankett som en fil eller skicka den till oss via e-post. Vill du ha de möjligheterna kan du läsa om vad du behöver på Adobes webbplats.

Ladda ned Acrobat Reader

Det finns även andra program för att läsa och hantera pdf-dokument. Se en lista över program på Free Software Foundations webbplats:

Läs mer hos Free Software Foundation

Problem med att öppna och skriva ut pdf-dokument

Om du har Acrobat Reader installerat men ändå har problem kan det bero på att du behöver uppgradera programmet till en senare version. Många problem kan också lösas genom att du först sparar ner dokumentet till din hårddisk. Har du problem med att skriva ut dokumentet så beror det oftast på att din skrivare har gammal programvara.

Öppna länkar i nytt fönster

Länkar till andra webbplatser öppnas oftast i samma fönster. Om du vill öppna länkar i ett nytt fönster, högerklicka på länken och välj Öppna i nytt fönster/i ny flik.

Om oss