Chatta med Datainspektionen om EU:s nya dataskyddsförordning

28 januari 2016

Idag klockan 10.00 till 11.00 kan du chatta om den kommande EU-förordningen med Datainspektionens expert. Klicka här för att komma till chatten.

Idag klockan 10.00 till 11.00 kan du chatta om den kommande EU-förordningen med Datainspektionens expert Elisabeth Wallin. Redan om två år träder EU:s nya dataskyddsförordning i kraft och den kommer helt att ersätta personuppgiftslagen.

- Det blir stora förändringar, kanske framför allt för bolag, myndigheter och andra organisationer som samlar in och bearbetar personuppgifter. Med den här chatten vill vi göra det möjligt för både bolag och privatpersoner att ställa frågor om förordningen, säger Datainspektionens internationella samordnare Elisabeth Wallin.

Klicka här för att komma till chatten

Chatten hålls idag eftersom det är den europeiska dataskyddsdagen. Europas dataskyddsmyndigheter ordnar olika aktiviteter denna dag för att öka medvetenheten om hur personuppgifter samlas in och behandlas och vilka rättigheter man har som medborgare. Datumet har valts eftersom Europarådets dataskyddskonvention antogs den 28 januari 1981.

RSS
Här kan du prenumerera på våra nyheter via RSS.