meny

Webbinarium: Integritet, konsumentskydd och konkurrens i det datadrivna samhället

Datainspektionen, Konsumentverket och Konkurrensverket bjuder in till ett gemensamt webbinarium. I fokus står användning av personuppgifter, användardata och annan data, datainsamlingens roll, dess möjligheter och utmaningar.

Logga Datainspektionen Logga Konkurrensverket Logga Konsumentverket

 

Välkommen till vårt webbinarium torsdagen den 12 november kl. 13–15.30!

Tillsammans med moderator Maria Wasastjerna och myndigheternas generaldirektörer samtalar sakkunniga inom området om frågor relaterade till dataanvändning i digitala och datadrivna marknader och effekter som kan uppstå ur ett konsument-, integritets- och konkurrensperspektiv.

Syftet är att gemensamt utforska de frågeställningar som insamling, tillgång till och behandling av personuppgifter, användardata och annan data aktualiserar för myndigheter, konsumenter och marknadsaktörer. I webbinariet får du ta del av de tre myndigheternas olika perspektiv och paneldeltagarnas reflektioner. Det kommer också finnas möjlighet att ställa frågor.

Medverkande:

  • Petra Wikström, Director of Public Policy, Schibsted
  • Sinan Akdag, digital expert Sveriges Konsumenter
  • Stefan Larsson, docent i teknik och social förändring, Lunds universitet
  • Pär Nygårds, näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen
  • Moderator: Maria Wasastjerna, Partner, Doctor of Laws, Hannes Snellman Attorneys Ltd

Anmälan

Webbinariet är kostnadsfritt och anmälan är öppen till och med 10 november 2020. Antalet platser är begränsat. Har du frågor, kontakta utbildning@datainspektionen.se.

Varmt välkommen!